Zwembad en sporthal krijgen compleet nieuwe inkomhal en cafetaria

Het komende jaar worden de inkomhal en de cafetaria van het zwembad en de sporthal in Asse volledig vernieuwd. Beide gebouwen blijven tijdens de werken open, al zal er wel enige hinder zijn voor de gebruikers.

Aannemer Pic Renodecor uit Laarne startte op maandag 6 november met de renovatiewerken aan de inkomhal en cafetaria van de sporthal en het zwembad van Asse. Tijdens deze eerste fase zal er gewerkt worden aan de inkomhal, de cafetaria en de kelderruimte. De werfzone bevindt zich aan de (achter)ingang van het zwembad, gelegen langs de Pastinakenstraat. Het zwembad blijft dan toegankelijk via de hoofdingang aan Potaarde, de sporthal via een nieuwe zijdeur aan Potaarde.

De vernieuwingen aan de inkomhal en de cafetaria moet een bezoekje aan het zwembad en de sporthal voor sporters en bezoekers aangenamer maken. Na de renovatie zal de hoofdingang van de sportsite zich voortaan langs de Pastinakenstraat bevinden. Langs deze ingang komt er ook een toegankelijke lift zodat ook minder mobiele mensen de site vlot kunnen bereiken. “De ingang langs Potaarde is vanaf dan enkel nog bedoeld voor fietsers en voetgangers, zodat er geen gevaarlijke verkeerssituaties meer zijn met uitstappende bezoekers en vertrekkende auto’s. De parkeerplaatsen langs Potaarde maken plaats voor een grote fietsenstalling”, klinkt het.

Voor zowel het zwembad als de sporthal komt er een centraal loket. “Een nieuw systeem met barcodes vervangt het huidige gebruik van toegangsbadges voor het zwembad en sleutels voor de opbergkastjes. Aan een ticketzuil kan je voortaan zelf je toegangsticket, een beurtenkaart of abonnement kopen. Uiteraard kan je hiervoor tijdens de openingsuren ook nog steeds terecht bij onze medewerkers.”

Ook wordt er nieuwe ventilatie en LED-verlichting in het zwembad en de sporthal geïnstalleerd. In het voorjaar van 2024 start de tweede fase van de werkzaamheden en zal het zwembad toegankelijk zijn via de nieuwe hoofdingang langs de Pastinakenstraat. In september zouden alle werkzaamheden afgerond moeten zijn. Het gemeentebestuur voorziet meer dan een miljoen euro voor de renovatie en de nieuwe toegangscontrole.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk