Restaurant met opvallendste interieur in Asse heeft nieuwe uitbater

Resto & Bar Lord is de nieuwste culinaire aanwinst in het centrum van Asse. De nieuwe uitbater Behnan Moradi zet zo de traditie van het restaurant met het iconische interieur verder.

Wie ooit al in het restaurant is gaan eten, waant zich in een tramstatie. Op de bankjes aan de tafel lijkt het precies alsof je in het station aan het wachten bent op de tram. De boerentram die ook effectief uit de muur lijkt te verschijnen. In het pand huisde jarenlang de horecazaak De Volle Steenwegh, maar de laatste jaren stond de zaak leeg. Tot nu want onlangs opende zaakvoerder Behan Moradi er Resto & Bar Lord.

Behnan z’n roots liggen in Iran maar hij woonde, studeerde en werkte jarenlang in Londen. “Ik studeerde er economie maar werkte jarenlang in een restaurant met goede recensies”, vertelt hij. “Je kan eigenlijk wel zeggen dat sous-chef zijn mijn hobby is. Ik ben zelf altijd gelukkig als ik iets voor klanten kan bereiden. En nog gelukkiger als ik zie dat ze ervan genieten.”

Behnan kiest dan ook voor kwaliteit in zijn zaak. “Kwaliteitsvolle producten, netheid en lage prijzen, dat is voor mij het belangrijkste. De mensen zullen hier echt de kwaliteit op hun bord proeven en er niet eens veel voor moeten betalen”, maakt hij zich sterk. “Het moet ook keer op keer goed zijn, zodat de klanten terugkeren. Dat lijkt al goed te lukken. We hebben al enkele vaste klanten en de reacties zijn lovend. Ik kan me geen betere plek dan Asse wensen om een restaurant te openen want iedereen is hier zo vriendelijk.”

Bij Resto & Bar Lord kan je van dinsdag tot en met zondag terecht om iets te eten maar ook om gewoon iets te drinken. Ook feestjes zijn er mogelijk. “Pasta, pizza, vlees- en visgerechten, ons aanbod is heel breed. Mijn aanrader is de steak met de speciale Lord-saus”, aldus Benhan, die zowel in de zaal als de keuken te vinden zal zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk