Staking bij Delhaize nu ook overgeslagen naar logistieke centra in Zellik en Ninove.

De sfeer bij Delhaize wordt steeds grimmiger nu ook een tweede stakingsfront is losgebarsten. De arbeiders in de logistieke centra die instaan voor de bevoorrading van de winkels beletten dat de vrachtwagens kunnen uitrijden voor de bevoorrading van de winkels. Werkwilligen worden geviseerd. Zellik en Ninove zijn daarbij de logistieke slagaders van Delhaize. Delhaize schakelde inmiddels deurwaarders in.

Geert Sanders van het Socialistische ABVV Horval laakt de houding van Delhaize. ‘Men weet dat er spanningen en frustraties zijn en toch wil de directie niet in dialoog gaan. Men laat het altijd eerst ontsporen.

Bij Delhaize zegt woordvoerder Roel Dekelver dat de problemen in Zellik het gevolg zijn van het fuseren van twee distributiecentra en het invoeren van een nieuwe werkorganisatie.

Momenteel wordt niets meer van verse voeding uitgeleverd. Dat zal ook belangrijke gevolgen hebben voor zowel de eigen en zelfstandige supermarkten van Delhaize. Heel wat supermarkten van Delhaize kampen met bevoorradingsproblemen. Vooral in verse voeding is er een probleem. Dat riskeert klanten te ontmoedigen zodat die elders gaan winkelen.

De problemen in Zellik staan los van het plan van Delhaize om de eigen winkels te verkopen, maar maken de malaise alleen maar groter. De vakbonden blijven intussen aandringen op constructieve dialoog.

Topartikels bij Goeiedag.be