CD&V en Vooruit slaan in Asse de handen in elkaar onder de naam “Team Burgemeester”

De CD&V en Vooruit in Asse hebben samen de aftrap gegeven in aanleiding naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Op een gezamelijke persconferentie werd vandaag de nieuwe politieke beweging “Team Burgemeester” voorgesteld. CD&V en vooruit trekken dus op 13 oktober samen naar de kiezer. Het nieuwe kiesdecreet wordt aangegeven als belangrijkste reden voor het samengaan. De CD&V gelooft dat samenwerking ver weg van de Wetstraat en over de partijgrenzen de beste optie is voor een goed lokaal bestuur los van de nationale politiek.

De nieuwe politieke beweging wil vooral open staan voor nieuwe politieke talenten in Asse die een warme visie op de mens en samenleving onderschrijven. Team burgemeester is een centrumbeweging waar de verbondenheid tussen de mensen centraal staat. De nieuwe beweging wil op alle vlakken samenwerken voor een veilig, sociaal en landelijk Asse. Beide partijen delen verder een volks karakter dicht bij de mensen. De beweging geeft verder aan dat andere politieke partijen en onafhankelijken die de visie van team burgemeester delen welkom zijn. De CD&V zal tot aan de verkiezingen verder op een loyale manier het huidige bestuur met coalitiepartner N-VA verder zetten.

Bij de vorige verkiezingen was CD&V de grootste partij met 10 zetels in Asse. De socialisten behaalde bij de vorige verkiezingen nipt de kiesdrempel niet. De partij behaalde 4,6% van de stemmen en greep nipt naast een zetel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk