Onderzoek steekpartij Nieuwstraat loopt verder

Er is al wat meer duidelijkheid over de omstandigheden van de steekpartij van zaterdagavond in de Nieuwstraat in Asse. Daarbij vielen drie gewonden en werden al vier personen gearresteerd voor verhoor.

De vechtpartij gebeurde zaterdagavond ter hoogte van een restaurant in de Nieuwstraat in Asse. Een aantal personen van Roemeense en Oekraïense nationaliteit gingen er, onder invloed, op de vuist op het voetpad. Daarbij werden ook enkele messteken toegediend. 

“Twee personen zijn naar het ziekenhuis moeten gaan voor verzorging: een 41-jarige man met verwondingen aan de hals en een 35-jarige man met verwondingen aan zijn hals en buik. Dan is er nog een 33-jarige man met een kleine verwonding die niet verzorgd is moeten worden. Alle drie werden zij gearresteerd, net als een 28-jarige man die niet gewond was maar het op een lopen zette toen de politie toekwam, maar het is nog onduidelijk of deze laatste er wel bij betrokken was”, kon Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde afgelopen weekend al melden.

Maar de omstandigheden waarom de vechtpartij is ontstaan, waren zondag nog niet duidelijk omdat de verdachten nog niet verhoord konden worden. In de loop van maandag gaf het parket wel een update over het incident. 

“Vier personen werden gearresteerd en verhoord, drie van hen hadden zelf messteken gekregen. Uit de verhoren blijkt dat zij een verjaardag aan het vieren waren in een appartement, gelegen naast een restaurant. Een paar andere personen zaten in dat restaurant en beide groepen kwamen elkaar tegen op het voetpad om te roken”, aldus Carol Vercarre. 

“Op een bepaald moment nodigt de groep uit het restaurant de anderen uit om iets te drinken in het restaurant. Er ontstaat echter ruzie en de groep uit het restaurant haalt messen boven en neemt nadien de vlucht. Zij zijn nog niet geïdentificeerd, opgespoord en verhoord om hun versie te kennen. De vier gearresteerde personen mochten beschikken na verhoor, het onderzoek wordt verder gezet.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk