Incident met gevaarlijke stof in Mollemse industriezone

De hulpdiensten werden vrijdag rond het middaguur opgeroepen voor een incident op de site van transportfirma Dandoy in de industriezone van Mollem. Twee werknemers werden preventief naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in contact kwamen met de stof.

“Daar is een zak met een gevaarlijke stof uit een opslagrek gevallen en gescheurd”, zegt woordvoerder Alain Habils van brandweerzone Vlaams-Brabant West. “Momenteel heb ik nog geen duidelijkheid over welk product het gaat, maar er is geen acuut gevaar. Omdat het incident gebeurde in een afgesloten loods, is er ook geen directe impact voor de omgeving. De loods is wel ontruimd.” Of er gewonden vielen, is momenteel ook nog niet duidelijk. Een gespecialiseerde firma of de civiele bescherming zal het product nu onder gecontroleerde omstandigheden komen opruimen. Een operatie die nog even kan duren maar voor de omliggende bedrijven zou dat geen hinder mogen geven. 

“De situatie is onder controle. Er werd geen gemeentelijk rampenplan afgekondigd omdat er geen gevaar is voor de omgeving”, laat waarnemend burgemeester Peter Verbiest (N-VA) optekenen. Er werden wel twee werknemers preventief naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in contact kwamen met de stof.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk