Den Ouden Bareel maakt plaats voor appartementen

Op het drukste kruispunt (Nieuwstraat, Kalkoven, Prieelstraat)  in het centrum van Asse is opnieuw een bekende dorpsgezichten van de gemeente verdwenen. Het voormalige café In den Oude Bareel wordt samen met twee andere panden afgebroken om plaats te maken voor de zoveelste appartementsblok. De Ouden Bareel dateert reeds van 1958. 

De herbergen die er ooit te vinden waren kregen steevast de naam In den Ouden Bareel, De Bareel of De Oude Bareel. Het horecaverleden op die plek gaat immers terug tot in de jaren 1700. De naam kwam er niet toevallig. Van de N9 was indertijd nog geen sprake en de weg van Asse naar Dendermonde was via de huidige Prieelstraat. Vandaar ook dat het verlengde de naam Oude Dendermondsebaan kreeg. Maar op de plek, waar momenteel Kalkoven en Prieelstraat kruisen, kwam Den Bareel die dienst deed als tolhuis. Mensen die met paard en kar naar Asse gingen dienden daar dus te betalen. Tijdens de jaren veertig plaatsten de Duitse bezetters  opnieuw een bareel op die locatie. In 1958 werd het oorspronkelijke gebouw afgebroken en kwam er een nieuw gebouw in de plaats. Het gebouw had sindsdien de bestemming van café en was zelfs heel even een bordeel. De laatste bestemming van het pand was een Grieks restaurant tot begin 2019. Sindsdien stond het pand leeg. Het horecapand maakt samen met twee andere aanpalende gebouw plaats voor een nieuw appartementsgebouw. In 2019 verdwenen aan de overkant ook al tal van gebouwen die plaats maakten voor twee grote appartementsgebouwen

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!