Maandag start afbraak van resterende dakpanelen

Monumentenwacht gaf groen licht voor de ontmanteling van de resterende dakpanelen van de door het stormweer geteisterde kerktoren van Asse. Ook de plaatsing van een waterdicht platform aan de basis van de kerktoren is goedgekeurd. De stalen structuur van de kerktoren blijft behouden.

Maandag 28 februari starten de werken aan de kerktoren en wordt er een kraan op het Kerkplein opgesteld. Het plein blijft afgesloten tot de losse dakpanelen volledig zijn verwijderd. We verwachten het Kerkplein in de loop van volgende week opnieuw te kunnen openstellen.

Eerder deze week inspecteerde Monumentenwacht de getroffen toren van de Sint- Martinuskerk in Asse, in aanwezigheid van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele en burgemeester Koen Van Elsen. Er zullen dit weekend dan ook nog geen kerkdiensten kunnen doorgaan in de kerk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk