Veldwachter krijgt gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel voor stropen.

De veldwachter die betrapt werd tijdens het stropen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel, en een effectieve geldboete van 6.000 euro. Een man die hem vergezelde, kreeg dezelfde straf opgelegd. Beide mannen werden ‘s nachts betrapt in het Kravaalbos in Asse en hadden een jachtgeweer met nachtkijker bij.

 In oktober en november 2020 hoorden buurtbewoners van het Kravaalbos, dat zich uitstrekt over Asse, Opwijk en Aalst, meermaals geweerschoten in het midden van de nacht. Bovendien bleek de wildpopulatie de afgelopen maanden opvallend geslonken te zijn. Inspecteurs van het Agentschap Natuur en Bos hielden daarom in de nacht van 13 op 14 november een controle. De inspecteurs stootten daarbij op twee mannen, van wie één een embleem van bijzonder veldwachter droeg.

Volgens de twee mannen waren ze een controle aan het doen op loslopende honden en eventuele everzwijnen. Een huiszoeking bij de veldwachter leverde een verboden vangnet op voor de vogelvangst, en bij de 2e verdachte werden verschillende niet-vergunde vuurwapens, potjes met vergif, een pootklem en een kooival gevonden. Volgens de verdediging moesten beide verdachten worden vrijgesproken omdat de inspecteurs van Natuur en Bos hun bevoegdheid hadden overschreden. De rechtbank veegde de argumenten van de verdediging van tafel en veroordeelde beide verdachten

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk