Oppositie klaagt vriendjespolitiek aan in dossier aanbesteding padelterreinen.

De vennootschap rond tennisster Sabine Appelmans mag van de gemeente op de Asphaltcosite padelterreinen aanleggen en uitbaten. Volgens de oppositie waren er echter betere aanbiedingen. Zij spreken van doorgestoken kaart. Begin dit jaar kondigde het gemeentebestuur van Asse aan dat het een lap grond op de Asphaltcosite in erfpacht wou geven zodat een privé-investeerder er padelterreinen kan aanleggen en uitbaten. De sport is momenteel razend populair. In totaal ontving de gemeente 19 aanbiedingen. Het dossier rond ex tenisster Sabine Appelmans haalde het uiteindelijk met het kleinste verschil op de nummer twee in de aanbesteding. Volgens de oppositie waren er veel betere aanbiedingen en was het dossier van de winnaar een dun vodje papier. Voor de oppositie genoeg stof om het gemeentebestuur te verwijten van vuil spel en vriendjespolitiek. Schepen van sport Geert Heyvaert verdedigde het dossier. Maar het laatste woord is zeker nog niet gezegd in dit dossier. Er zouden reeds 2 officiële klachten zijn ingediend om de toewijzing aan te vechten. Dit zou voor vertraging van minstens 1 jaar kunnen zorgen. De groep rond Sabine appelmans zou het complex begin 2022 willen openstellen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk