Hoppinpunt aan het station van Asse moet bijdragen tot vlotter verkeer

Aan het station in Asse komt er een Hoppinpunt. Op deze plaats kan je eenvoudig van de fiets of auto overstappen naar het openbaar vervoer.

De Vlaamse regering zet fors in op grote en complexe mobiliteitsinfrastructuurprojecten. Op deze manier wordt gewerkt aan meer leefbaarheid en vlotter verkeer. De Ring is een van die mobiliteitsprojecten. Het omkadert een volledig programma rond de herinrichting van de Ring rond Brussel.

Naast projecten voor de auto, werkt ‘Werken aan de Ring’ ook aan openbaar vervoer, fietssnelwegen en groenverbindingen. Daar horen ook de realisatie van Hoppinpunten bij. Hoppinpunten zijn plaatsen waar je vlot en eenvoudig kan overschakelen van het ene vervoermiddel naar het andere.

In Asse aan het station, komt er een Hoppinpunt. Het Hoppinpunt wordt uitgerold op drie zones, waar in totaal plaats is voor maar liefst 400 fietsen. Voor auto’s komen er op de Asphaltcosite 200 parkeerplaatsen, inclusief plaatsen voor personen met een handicap. Er worden ook kwalitatieve fietsenstallingen voorzien. Tussen de Asphaltcosite en perron 2 wordt de oversteekplaats over de rondweg (N9k) voorzien van verlichting.

Fietsers kunnen ook terecht in de nieuwe fietsenstallingen aan het Lindenpark. Daar komen een aantal individuele fietskluizen. Aan het station is er ook ruimte voor een Kiss&Ride en zullen de fietsers gebruik kunnen maken van een overdekte fietsenstalling. in het fietsherstelpunt van Groep Intro kan je terecht met kleine problemen.

De werken aan het Hoppinpunt Asse Station starten in maart. Vanaf de zomer kan je dan gebruik maken van het nieuwe Hoppinpunt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk