Evacuatieplan opgestart voor woonzorgcentrum Spanjeberg na problemen door waterlek

In Zellik werd dinsdagavond alle maatregelen getroffen voor een evacuatie van de meer dan tachtig bewoners van woonzorgcentrum Spanjeberg. Die zouden dan preventief naar andere rusthuizen in de regio worden overgebracht. Oorzaak was een waterlek in de kelder met als gevolg elektriciteitsproblemen met gevaar op kortsluiting en mogelijk brand.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West werd dinsdagavond opgeroepen voor een persoon die opgesloten zat in de lift. De oorzaak was een elektriciteitspanne. De elektriciteitsproblemen bleken te komen door een waterlek in de kelder te zijn. Het water werd door de brandweer weggepompt.

Maar zonder elektriciteit konden de bewoners onmogelijk langer verblijven in het rustoord. Daarom werd alles in gereedheid gebracht om de bewoners eventueel te evacueren. Binnen de groep van Armonea werden plaatsen vrijgemaakt op andere locaties waar de mensen konden worden opgevangen. Uiteindelijk kon de elektriciteit opnieuw worden hersteld en werd de evacuatie rond 22 uur afgeblazen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk