Educatieve pakketten voor kwetsbare gezinnen

Het Huis van het Kind Asse gaat educatieve pakketten uitdelen aan kwetsbare gezinnen. In de loop van deze week worden meer dan 300 pakketten verdeeld. Gezinnen signaleren dat het steeds moeilijker wordt om de kinderen thuis zinvol bezig te houden. Voor kwetsbare gezinnen is dit extra moeilijk.

Nu de coronamaatregelen nog verlengd worden, moeten ouders hun kinderen thuis nog langer ‘bezighouden’ of, voor de leerlingen van de lagere school, ondersteunen bij het aanleren van nieuwe leerstof. Om ouders hierbij te ondersteunen, heeft het Huis van het Kind pakketjes samengesteld die, via de scholen, verdeeld worden bij kwetsbare gezinnen.

De inhoud van de pakketten verschilt per leeftijdscategorie, maar er zit onder andere een schaar, lijm, kleurpotloden, waterverf, stoepkrijt en dergelijke in. Daarnaast geef het Huis van het Kind via zijn Facebookpagina elke dag een antiverveeltip mee! Dit varieert dagelijks: van kook- naar lees-, beweeg- en knutseltips. Het Huis van het Kind hoopt met de pakketten en de tips een extra hulp te bieden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk