Kinderen voetballen zonder stress tijdens Festifoot

KVC Terheide organiseerde in samenwerking met VC Groot-Dilbeek een eerste Festifoot. Festifoot is geen wedstrijd maar een soort training waarbij ‘uitdagingen’ of speelse situaties worden voorgesteld in een stimulerende omgeving voor het kind. De training bestaat uit 8 oefeningen van 8 minuten en de spelertjes spelen samen met de andere ploeg in groepjes van 2 tegen 2.
De Festifoot neemt de druk van het resultaat weg, die te snel door volwassenen op de schouders van jonge kinderen en hun trainer wordt uitgeoefend. Bovendien kunnen alle kinderen het voetbal ontdekken en leren kennen in een serene en eerlijke omgeving, terwijl de integratie van beginners en meer ervaren spelers wordt vergemakkelijkt. Een stralend zonnetje en een dertigtal enthousiaste spelertjes zorgden ervoor dat de eerste editie een succes werd.
Na de training mochten alle kindjes mee oplopen met de spelers van de eerste ploeg in de match KVC. Terheide¬†tegen Infinity FC Vilvoorde. De eindstand van deze match was 3 ‚Äď 2.

Topartikels bij Goeiedag.be