Weer veel te snel en dronken

Het voorbije weekend moest de politie van de zone AMOW uitrukken voor ongevallen in Asse Terheide en Opwijk waarbij bestuurders onder invloed betrokken waren en gewonden vielen. Bij controles in Merchtem en Opwijk werden heel wat bestuurders betrapt op overdreven snelheid, alcohol en drugs. De cijfers zijn alarmerend: van 20% van de bestuurders die te snel reden (Wolvertemsesteenweg in Merchtem) tot 30% (Kouter, Merchtem). Bij een eerdere controle op de Klei (Opwijk) reden 40% van de bestuurders te snel.

Er werden ‘record’ snelheden gemeten van 135 km per uur waar een beperking tot 70 km/uur geldt en 105 km per uur waar je maximum 50 km mag rijden. Deze gehaaste bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk