De Mèt is al aan ’t duvelen

Vorige vrijdag werd de Vlaamse feestdag gevierd tijdens het eerste optreden in het kader van De Mèt Duvelt. De omstandigheden waren ideaal: een lekker weertje, een bord verse mosselen en een frisse pint of een dito wijntje. De Vlaming is niet alleen drager van een goedendag of gulden sporen maar vooral ook een levensgenieter. Maar toch werd aandachtig geluisterd naar de gelegenheidsspeech.

Jean et les Flamands (toch een wat vreemde naam voor het opluisteren van een 11-juli viering) brachten een plejade aan Vlaamse liedjes. Uiteraard ontbrak Vlaanderen Boven (van Raymond van het Groenewoud) daarbij niet.

Nog de hele vakantie kan je elke vrijdagavond vanaf 20.30 uur terecht op de Markt voor een concert met uiteenlopende muziek. Volgende week is het de beurt aan het concert Beatles by Girls. Acht vrouwelijke muzikanten brengen liedjes uit de Beatles catalogus. Op 19 juli is er het Dendermonds Bierkwartet, een levende jukebox die met plezier nummers op aanvraag spelen. Op 26 juli speelt Fifties Ever muziek … uit de fifties: swing, surf, rock ’n roll, …    (lees verder onder de foto)

De eerste vrijdag van augustus wordt opgevrolijkt door La Folie Jolie, meezingers à volonté. Op 9 augustus wordt de Markt opgewarmd door Uppelink, een coverband rond de Assese Isa Deherdt. Weer een weekje later staat een zeer vertrouwde artiest op de Markt: William zorgt ervoor dat er op de Markt kan gedanst worden op aanstekelijke muziekjes.

Het voorlaatste concert (op 23 augustus) werd toevertrouwd aan Amanda & The Whoopies, een retro band met feel good muziekjes. En De Mèt Duvelt wordt afgesloten met een stomend optreden van DUK, de ambianceband uit buurgemeente Merchtem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk