Familie kan zichzelf redden uit appartementsbrand in Breughelpark

Maandagochtend (8 juli) kort na 9 uur werd het Breughelpark in Zellik opgeschrikt door een felle brand in een appartement op de tweede verdieping. Er woont een gezin van Afrikaanse afkomst met verschillende kinderen. De vader hielp zijn vrouw en kinderen via het balkon ontsnappen. De vrouw en haar kinderen konden tenslotte via het dak van een camionette de begane grond bereiken. Ze werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, werden eerst de omliggende appartementen en vervolgens het hele gebouw geëvacueerd. De vlammen hadden ondertussen ook schade aangericht aan de buitenkant van de hoger gelegen appartementen.

De oorzaak van de brand is voorlopig nog niet gekend maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten omdat het gezin een conflict heeft met een bepaalde persoon die onlangs nog gewelddadig werd. Er gaan geruchten dat die persoon weleens de brand zou kunnen aangestoken hebben.

Terwijl de brandweer zijn werk deed, werden een aantal gezinnen per bus geëvacueerd naar de sporthal in Zellik waar hen een lunch werd aangeboden. Later konden de meesten van hen naar hun woning terugkeren. Wie de schade bekijkt kan zich amper voorstellen dat hier geen echte ramp had kunnen voordoen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk