Waalborria en Boerenmarkt

Veel volk voor de eerste editie van familiefestival Waalborria in het Waalborrepark. Nadat papa en mama zich aan hun stemplicht hadden gehouden, zakten veel jonge gezinnen met kinderen af naar het Waalborrepark. Daar organiseerde het Huis van het Kind haar eerste Waalborria. Voor de gelegenheid was ook de boerenmarkt ‘Leve de Boer’ naar het Wallborrepark verhuisd.

Er viel heel wat te beleven. Er was een ruime picknick weide die – met dank aan het mooie weer – intensief werd gebruikt. Maar er waren ook allerlei toffe activiteiten voor de allerjongsten en hun iets oudere broers en zussen. Er werd geknutseld en geschminkt, je kon een ritje maken op de mallemolen of meebouwen aan een groot kunstwerk van bamboo.

De verkoop van ijsjes was een schot in de roos maar ook de rest van de ‘boerenmarkt’ kreeg aandacht van de bezoekers. Schepen Rik De Baerdemaeker (CD&V), promotor van deze boerenmarkt, toonde zich echter niet echt tevreden met de tijdelijke verhuis van ‘Leve de Boer’. “De belangstelling voor Waalborria is groot maar voor de boerenmarkt is het heel wat minder,” zuchtte de schepen. Er was nochtans een mooi aanbod van plaatselijke lekkernijen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk