Restaurant De Viool onmiddellijk gesloten

Op 4 september ging een team van twee controleurs van het Federaal Agentschap Voedsel Veiligheid op controle in restaurant De Viool in Zellik. Ze vonden er zeer onhygiënische toestanden met o.m. uitwerpselen van ongedierte in de keuken.

De keuken verkeerde in een gevorderde staat van vervuiling, ook de werkbladen die in contact komen met levensmiddelen. In een koelcel buiten bevonden zich vervallen levensmiddelen die in beslag werden genomen.

Op grond van deze en andere vaststellingen werd besloten om het restaurant met onmiddellijke ingang te sluiten. De exploitant weigerde echter het besluit van onmiddellijke sluiting te tekenen en ging over tot verbale bedreiging en zelfs fysiek geweld. Er werd klacht neergelegd bij de lokale politie.

Op donderdag 6 september werd vastgesteld dat het restaurant nog steeds open was. Daarop deed het FAVV een beroep op de burgemeester om over te gaan tot de onmiddellijke sluiting van de zaak.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk