SAM week op GBS Mollem

De week van 14 tot 18 mei was in zowat alle basisscholen in Vlaanderen een SAM-week. Tijdens deze week leerde Sam de Slang aan kleuters en lagere schoolkinderen hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen bewegen. Ook de Assese scholen deden zeer actief mee met Sam de Slang. Goeiedag ging een kijkje nemen in de gemeentelijke basisschool in Mollem. De kleuters van De Dolfijntjes en de kinderen van de lagere school leerden spelenderwijs hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

De hele week stond dan ook in het teken van de verkeersveiligheid. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar oefenden hun fietsvaardigheid in een levend verkeerspark, onder begeleiding van de politie. Ze leerden de verkeersregels toepassen en werden beoordeeld op hun verkeersgedrag. Diezelfde leerlingen leerden ook wat de gevaren van de dode hoek zijn. De allerkleinsten kwamen met de fiets naar school om hun fietsbrevet te halen. De oudste kleuter en de kinderen van de eerste en de tweede klas kregen ‘oversteeklessen’ van een agent. Eind van de maand kwam de ‘trammelant bus’ naar Mollem om er aangepast busgedrag te demonstreren en vlot te leren evacueren.

De promotie voor al deze verkeersacties en voor milieubewuste verplaatsingen werd gevoerd door een speciale werkgroep, door de leerlingenraad en door de ouderwerking. Directeur Annelies Cauwenbergh en haar personeel waren zeer blij met zoveel inzet. Want er is heel wat werk om het produceren van minder CO2, gezonde beweging, zichtbaarheid in het duister en het STOP-principe (stappen-trappen-openbaar veroer-privé vervoer) te promoten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk