Veel te snel aan werken Pontbeeklaan

Zijn de meeste automobilisten dan zo hardleers dat een meerderheid onder ons zelfs bij werkzaamheden op een drukke weg als de Pontbeeklaan de snelheidsbeperkingen niet naleeft? De werfleider van de werken ter hoogte van het station van Zellik, waar een stuk van de fietssnelweg wordt aangelegd, vroeg extra snelheidscontroles omdat zijn personeel en hun voertuigen gevaar liepen.

Vanop de pechstrook van de Pontbeeklaan wordt met kranen gewerkt aan de fietssnelweg die Asse met Brussel moet verbinden. Ondertussen raast het verkeer voorbij, meestal – zo blijk uit de cijfers – aan een (veel) te hoge snelheid. Bij drie controles op donderdag 12 en vrijdag 13 april reden 1025 van de 1775 gecontroleerde voertuigen sneller dan de toegelaten 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheden bedroegen 125, 17 en 124 km per uur.

Vanaf 16 april worden onderhoudswerken aan het wegdek van de Pontbeeklaan uitgevoerd. Ook daar is er plaatselijk een snelheidsbeperking. Bestuurders worden aangeraden geen cruise control te gebruiken.

Tenslotte werden 80 van de 144 gecontroleerde bestuurders in de Poverstraat in Relegem bekeurd omdat ze sneller reden dan de toegelaten snelheid van 30 km per uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk