Sportclub ReActief breidt uit naar Gooik

Een klein jaar geleden ontstond het idee voor een nieuwe sportclub voor volwassenen, met als voornaamse doel ‘opnieuw plezier beleven tijdens het sporten’. Initiatiefnemers zijn Bart Boddin en Tom Vrijders, beiden leraar lichamelijke opvoeding in Asse. ‘We merkten in onze omgeving dat mensen graag fysiek actief willen worden of blijven.  Ze komen dan al snel uit bij individuele sporten als lopen, zwemmen of fitness.

Vaak zijn deze initiatieven echter van korte duur, door het ontbreken van plezier en groepsgevoel,’ aldus Vrijders. ‘Daaraan willen wij tegemoetkomen met ReActief, door iedere week een andere sport aan te bieden. Dit zijn soms klassieke sporten, zoals voetbal of badminton, maar bijvoorbeeld ook vernieuwende sporten als frisbee.’

Dat concept blijkt aan te slaan, want ReActief breidt nu ook uit naar Gooik en telt ondertussen al meer dan 60 leden. Vanaf 16 april starten opnieuw een aantal 10-delige lessenreeks.

Info en inschrijvingen: www.reactief.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk