Assenaren steunen ringweg en willen zwaar verkeer bannen

De N-VA van Asse lanceerde onder de naam ‘Ik Bestuur Mee’ een enquĂȘte om te polsen naar de mening van de Assenaren. Niet alleen in het centrum maar in alle deelgemeenten werden vragen beantwoord rond thema’s als ‘mijn buurt’, ‘vrije tijd’, ‘mobiliteit en veiligheid’, ‘Vlaams en sociaal beleid’ en ‘varia’. Op de website www.ikbestuurmee.be kan je de resultaten nalezen. Wij vatten een paar van de belangrijkste voor u samen.

Merkwaardig is dat 80% van de Assenaren gewonnen is voor een ringweg. Merkwaardig is dat Mollem, Bekkerzeel en Kobbegem boven die 80% uitstijgen. Bovendien wil 90% van de deelnemers aan de enquĂȘte (in Kobbegem zelfs 97%) dat het zware verkeer uit het dorpscentrum wordt gebannen. Gevraagd naar wat hem stoort, geeft de Assenaar de volgende opsomming: zwerfvuil, hondenpoep en lawaai. De Assenaren voelen zich niet echt onveilig maar in Zellik bedraagt het percent van diegenen die zich onveilig voelen wel 60%.

90% van de Assenaren wil meer groen op de pleintjes en 85% wil daar graag ook nog een rustbankje bij. Tenslotte wil 90% een actief Vlaams beleid en wil 86,5% de kennis van het Nederlands als een criterium voor het verkrijgen van een sociale woning. (jvm)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk