Weggeefwinkel dicht, gebouwen maandag onder sloophamer

Met het slopen van het voormalige brandweerarsenaal, zaal ’t Smis en vier gebouwen tussen ’t Smiske en de voormalige kantoren van Credimo was ook de ‘Weggeefwinkel’ tot verdwijnen gedoemd. Vier jaar lang werden er spullen gewoon weggegeven. De initiatiefnemers vonden het een mooie kans om gebruiksvoorwerpen of kleding een tweede leven te geven zodat het niet als ‘afval’ moest verdwijnen.

Eén van de initiatiefnemers was Reinout Keymolen. Samen met een paar gelijkgestemden vormden ze een leegstaand pand van Haviland om tot ‘weggeefwinkel’. Om de twee weken werd de deur op zaterdag opengezet. Veel mensen brachten de spullen die ze niet meer nodig hadden liever naar de weggeefwinkel dan naar het recyclagepark.

Maandag zal firma De Meuter, gespecialiseerd in afbraakwerken, aanvangen om de gebouwen te slopen. Door deze sloop zal er heel wat ‘nieuwe ruimte’ ontstaan in het centrum van Asse. Voorlopig is enkel duidelijk dat de parking van de Hopmarkt gevoelig uitgebreid wordt en ‘proper’ gemaakt. De duifjes die onderdak hebben gevonden in het gebouw naast het voormalige Credimokantoor zullen een nieuw onderdak moeten zoeken.

ASSE WEGGEEFWINKEL 2 ASSE WEGGEEFWINKEL 3

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk