Strapdag in Basisschool Vijverbeek

Vrijdag 22 september was stap- en trapdag in heel wat Vlaamse scholen. Ook in de Basisschool Vijverbeek van het GO!Onderwijs werd extra aandacht ASSE strapdag 3besteed aan fietsers en fietsen. De werkgroep MOS, de werkgroep verkeer en het feestcomité sloegen er de handen in elkaar om een feestje te maken van de strapdag.  Kinderen worden in de toekomst aangemoedigd om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen en zo ook een bijdrage te leveren aan een beter klimaat.

Ook veiligheid primeert en bij deze moedigen wij kinderen dan ook aan om gebruik te maken van hesjes en helmen.  Daarnaast was er een samenwerking met de fietsersbond van Asse.  Tim, Rob en Edward kwamen de fietsen van de leerlingen controleren en en aanmoedigen om naar een fietsenmaker te gaan indien ASSE strapdag 2nodig.  Remmen aanspannen, zadel op de juiste hoogte plaatsen, banden oppompen… en zoveel meer.  De leerkrachten staken een handje toe.

Er was ook een fietsparcours staan waar de kinderen naar hartelust de fietsvaardigheden konden inoefenen rekening houdend met verkeersborden en dergelijke.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!