Gasbommetjes jagen fuifgangers naar buiten

In de nacht van zaterdag op zondag werden de fuifgangers van de Tropical Night van Chiro Walfergem naar buiten gejaagd door gasbommetjes. Tussen 2 en 3 uur ’s morgens begonnen een aantal fuifgangers te klagen over tranende ogen en last aan de luchtwegen. De organisatoren zetten de nooddeuren van ’t Jass open zodat iedereen naar buiten kon.

Ook de brandweer (buren van het Jass) werd er bij geroepen. Die maten het zuurstof gehalte in de lucht en lieten de zaal tijdelijk evacueren. Met grote ventilatoren werd de lucht in de fuifzaal gemengd met nieuwe frisse lucht. Na een kwartiertje konden de overgebleven fuivers, en dat weren er heel wat, opnieuw naar binnen om hun feestje verder te zetten.

Chiro Walfergem diende klacht in tegen onbekenden bij de plaatselijke politie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk