Roparun trok door de regio

De Roparun 2017 (Een estafetteloop van 560 km van Parijs naar Rotterdam) trok niet ongemerkt door onze regio. Op vele plaatsen werden de 321 deelnemende teams onthaald als koningen. Dat was o.m. het geval in Asse en Opwijk. In Asse was er een klein feestdorp op het kerkplein. Het OLV Asse had de supporters opgeroepen om de lopers en fietsers een riem onder het hart te komen steken.

Tegelijk was er in Asse een Urban Run van iets meer dan 5 km. Er werd door een aantal publieke gebouwen (o.m. het geeentehuis) gelopen. Er waren niet minder dan 310 sportievelingen komen opdagen. Onder hen o.m. schepen Geert Heyvaert en burgemeester Koen Van Elsen. Ook schepen van sport Rik De Baerdemaeker was ter plekke om de roparunners aan te moedigen.

De voorlopige opbrengst van de Roparun 2017 wordt geraamd op een kleine 2 miljoen euro. Daarmee worden 162 doelen gesponsord. Onder meer het OLV mocht in het verleden al rekenen op de steun van Roparun.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk