BREAKING : Merchtem, Mollem en Bollebeek hebben een nieuwe pastoor

De bisschopsraad heeft een opvolger gevonden voor Pater Karel Stautemas die, na 16 jaar dienst als pastoor, de pastorale zone De Bron verlaat. Koen Verheire (42) was na zijn priesterwijding medepastoor in Puurs.

M Koen VerheireIn 2012 werd hij priester in elf parochies verspreid over de gemeenten Bekkevoort en Kortenaken. Vanaf 1 september wordt hij dus de nieuwe parochieherder van Merchtem, Mollem en Bollebeek. Hij zal er zijn taak van federatiepriester combineren met een deeltijdse opdracht als leraar godsdienst in een school voor secundair onderwijs in Merchtem.

Hij zal verblijven in de pastorie van Mollem en het secretariaat van de pastorale zone blijft voorlopig in de Mieregemstraat in afwachting van de renovatie van de pastorie in Merchtem.

Dit heuglijk nieuws werd op de facebookpagina van de Pastorale Zone De Bron medegedeeld door Pater Karel Stautemas die nu ‘met een goed gevoel’ in september afscheid kan nemen van zijn parochianen. “Ik ben hier altijd zeer gelukkig geweest,” voegt hij nog toe aan zijn bericht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk