Asse in Harmony

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei komen muziek, woord, film en fotografie samen in een duurzaam en levendig erfgoedproject. Zo gaf De Gilde aan professioneel cameraman Johan Stoefs de opdracht een film te maken, waarin acteur Geert Van Rampelberg zijn sappigste Asses bovenhaalt. De harmonie vertolkt live de soundtrack die op maat bij de beelden werd gecomponeerd door de jonge muzikant, producer encomponist Mirek Coutigny.

Ook De Gildejeugd is van de partij met een compositie van Michael Geisler als begeleiding bij een tekst in het Asses dialect met een ongerijmde blik op de toekomst van Asse. Deze ‘monoloog’ van de hand van Eddy Mahieu wordt vertolkt door Assenaar Joris Carlier, in een regie van Silke Huysmans. Asse in Harmony heeft plaats in cultuurzaal Oud Gasthuis, Huinegem 4 in Asse. De ticketverkoop kan voor het eerst helemaal online. Je kunt ook een ouderwets mailtje sturen naar info@degilde.be of bellen naar 02-453.04.43 (na 19 uur). Info op www.in-harmony.tk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk