Intensieve controles op buslijn 2014

De Lijn en de politie Amow gaan de komende drie maanden intensief controles uitvoeren op buslijn 214 (Aalst-Asse-Brussel). Deze lijn staat al jaren bekend om haar vele incidenten met passagiers.

Controleurs van De Lijn zullen zich op de bus en bij de haltes ophouden om controles te doen naar het juiste vervoersbewijs. De controles worden ook uitgebreid naar het gedrag op de bussen en aan de haltes binnen de politiezone.

“De samenwerking tussen de lijncontroleurs en politie werkt aanvullend”, zegt commissaris Daniël Noens van de politie Amow. “De controlemogelijkheden van de politie gaan verder en kunnen de nadruk leggen op personen die gesignaleerd zijn of zich als verdacht gedragen.”

De tijdstippen van de controles worden niet kenbaar gemaakt maar de resultaten zullen wel worden gecommuniceerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk