Yoga, picknicken, petanquen en circusacts in pop-up Duvelpark

Het Gemeenteplein van Asse werd de voorbije weken van een grijze parking tijdelijk getransformeerd tot een groen park en dat wordt in Asse en daarbuiten druk besproken.

Plots biedt een centraal gelegen plein naast zijn functioneel gebruik ook een meerwaarde in menselijke beleving. Twee weken lang beleven Assenaren de voordelen van groen in de gemeentekern.

Landschapsarchitect Maarten Van de Voorde, dit jaar de ‘Assenaar in de kijker’ tijdens de Hopduvelfeesten, wil met het Duvelpark aandacht vragen voor de publieke ruimte van de toekomst.¬†Samen met een internationaal team architecten, stedenbouwkundigen en productontwikkelaars, werkt Maarten vanuit zijn bureau West8 (Rotterdam) dagelijks aan presitgieuze projecten overal ter wereld.

De architect wil burgers tonen hoe de openbare ruimte ook op een andere manier vorm kan krijgen.

“We moeten op lange termijn nadenken over hoe we de publieke ruimte de komende decennia willen zien evolueren. Het is een oefening die heel wat Vlaamse steden en gemeenten de komende jaren steeds actiever zullen moeten doen”, aldus Van de Voorde.

Met een enkele tentoonstellingen die nog lopen tot midden september en een lezing op 3 september. Maar vooral met dit experiment in centrum Asse waarmee het wil binnenbreken in de dagelijkse wereld van alle inwoners van Asse.

De Assenaren kunnen in het Duvelpark genieten van een brede waaier aan gratis activiteiten, die mensen willen samenbrengen. Zo zijn er voorleesmomenten voorzien voor kinderen en volwassenen, openluchtyoga, picknick-momenten, knutselworkshops, petanque, kubb-namiddagen, muziekoptredens en circusacts.

Ook enkele scholen plannen hun activiteiten in het park. Een overzicht van de geplande activiteiten tot vandaag zijn consulteerbaar via www.hopduvel.be/schedule_day/duvelpark. De komende dagen wordt het programma verder aangevuld.

Dagelijks hangen in de bomen van het Duvelpark verse kranten die mensen in alle rust op een bankje kunnen komen lezen. Er is doorlopend een blote voetenpad voorzien, leuk voor jong en oud.

De plechtige opening is zondag 4 september om 16 uur. Wie niet tot dan kunnen wachten mag vanaf morgen (vrijdag) al een kijkje nemen en de geur van het gras opsnuiven.

Het Duvelpark maakt deel uit een reeks activiteiten in het kader van de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk