Politie Dilbeek neemt twee Volvo’s in gebruik

Op dinsdag nam korpschef Arnoud Vermoesen van de politie van de zone Dilbeek, de sleutels in ontvangst van twee nieuwe interventievoertuigen. Dat gebeurde in de vestiging van Volvo De Smet in Zellik. Het gaat om twee Volvo’s XC 90, voertuigen die uitblinken door de meest moderne veiligheidsvoorzieningen.

“De Dilbeekse politie kan deze voertuigen goed gebruiken,” zei korpschef Vermoesen, “om onze patrouilles te versterken”. Hij voegde er meteen aan toe dat het politiekorps van Dilbeek met 7 eenheden zal versterkt worden.

“De XC 90 is het veiligste voertuig ter wereld,” voegde Marc Van Overstraeten, zaakvoerder van Volvo De Smet, eraan toe: “Zeer baanvast, ook bij hoge snelheden, airbags aan de knieën en airbagts die de voorruit aan de buitenzijde beschermen, automatisch remmen voor obstakels, … de hoogste normen qua veiligheid”.

Met de twee nieuwe XC 90’s beschikt de Dilbeekse politie nu permanent over vier interventievoertuigen. De wagens worden geleased voor vier jaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk