Grotenbroek wil beste klimaat van Asse

De 24 gezinnen van de wijk Grotenbroek, een doodlopende verkaveling in de Prieelstraat, gaan voluit voor de titel “Straat met het beste klimaat” in Asse.

De gemeente heeft met de wedstrijd “Straat met het beste klimaat” een van de vijf projecten die in de running zijn voor de titel van “Vlaams-Brabantse Klimaatgemeente 2016”.

“Met deze campagne moedigen we wijkcomités en verenigingen aan om klimaatacties uit te werken”, zegt Yoeri Vastersavendts (Open VLD), schepen van Milieu in Asse.

“Alle deelnemende wijken krijgen nu al de naam “Goed Klimaatstraat” via stickers die de bewoners voor hun raam kunnen hangen. De wijk of straat met de meest CO2-reducerende, ludieke of originele acties ontvangt in de lente van 2017 de titel “Straat met het beste klimaat”.”

In de wijk Grotenbroek vliegen ze er alvast stevig in. “We nemen in juni deel aan de campagne ‘mijn korte ritten’”, zeggen Saskia Vasseur, Laurence Heeman en Katia Jossa, de drie trekkers in de wijk.

“Voorts doen we onze aankopen in groep via Linked Farm en zetten we in op bloemenbermen. De eerste kamers van ons insectenhotel zijn al klaar. We stimuleren de eigen kweek van groenten en kruiden. In juli en augustus wordt de straat tot speelstraat omgetoverd en ons jaarlijks straatfeest (27 augustus) staat in het teken van duurzaamheid.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk