"Leve De Boer" brengt streekproducten samen

Zes studenten handelswetenschappen palmen zondag 13 maart de Markt van Asse in voor ‘Leve De Boer’, een streekproductenmarkt die de Assese landbouwers in de kijker zet.

Het initiatief gaat uit van Joke De Boelpaep, Brent Kerremans, Astrid Billiet, Ilyas Van Echelpoel, Nick Vergent en Jasper Roelants, allen eerstejaarsstudenten van de KU Leuven campus Brussel.

“Voor het vakoverschrijdend managementproject moeten we een activiteit organiseren voor het goede doel”, zegt Jasper Roelants. “Wij wilden naast het goede doel ook iets doen om de landbouw op een positieve manier in de kijker te zetten. Als enige Assenaar in het gezelschap en als kleinzoon van Assese boeren stelde ik voor om iets in Asse te doen.”

“We klopten met ons project aan bij de Assese landbouwraad en die besliste om mee te werken. Zo hadden we meteen alle boeren mee, mogen we van de gemeente de Markt gebruiken en kunnen we ook beschikken over de chalets van de gemeente.”

De studenten wilden vooral dat “Leve De Boer” meer zou worden dan een gewone boerenmarkt.

“Met een streekproductenmarkt willen we eigen producten van lokale boeren in de kijker zetten en de keten tussen producent en consument korter maken. Daarnaast is er op de Markt kinderanimatie, zoals een workshop ‘bloemschikken’, een springkasteel, grime en leuke spelletjes en de kinderen kunnen ook op de foto met een pony.”

“Leve De Boer” wordt intussen gepromoot met 2.000 flyers en 250 affiches. Op de Markt staan van zondag 13 maart van 11 tot 17 uur tien standjes waaronder aardappelboer Paul De Bois, de Ciderbrouwerij, alle koolzaadproducten van Hof ter Vrijlegem, appels, peren en sappen van het Hof van PiĂ«mont en van Dirk Roggeman, de hoppralines van Tony Mergan, bloemen van Mario De Baerdemaeker en pensen van Jean Van Everbroeck. Heel wat standjes zorgen ook voor proevertjes.

Voor de kinderanimatie betalen bezoekers een kleine bijdrage die volledig gaat naar vzw ‘t Spiegeltje in Asse, een gezinsvervangend tehuis voor kinderen in een problematische opvoedingssituatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!