Huiszoekingen in drugsmilieus in Merchtem en Asse

In Merchtem en Asse werden vanmorgen tegelijk huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een grootschalig onderzoek naar handel en verkoop van verdovende middelen.

De opdracht werd gegeven door de onderzoeksrechter in Brussel. Er werden negen simultane huiszoekingen uitgevoerd in Merchtem, Asse, Pepingen, Sint-Gillis, Lebbeke, Dendermonde en Waterloo.

Tien personen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Ze worden in de loop van de dag verhoord door de onderzoeksrechter die dan over hun verdere aanhouding zal oordelen.

Verschillende voertuigen, wapens, drugs, geld en andere bezittingen werden in beslag genomen.

Het parket van Halle-Vilvoorde en de Lokale Recherche van de PZ Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) hebben het onderzoek in januari van dit jaar opgestart.

“De spilfiguur is een man, geboren in 1971 en woonachtig te Merchtem. Er zijn aanwijzingen dat hij op grote schaal verdovende middelen aankocht en nadien weer doorverkocht. Het gaat om cannabis, hasjiesj, cocaïne, GHB, XTC en speed”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

“De klanten zouden aan huis komen of op afspraak van drugs voorzien worden.”

Bij de huiszoekingen kreeg de PZ AMOW bijstand van de Speciale Eenheden van de Federale Politie, de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde en Dendermonde, de PZ Zuid, de PZ Pajottenland, de PZ Grimbergen, de PZ Buggenhout-Lebbeke en de dienst Hondensteun.

“Met deze golf van huiszoekingen werd alvast een zware slag toegebracht aan het drugsmilieu in Merchtem en omstreken”, alduss Blondeau.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk