Oud rusthuis heropend als Sociaal Huis in Asse

Alle gemeentelijke sociale diensten in Asse zitten voortaan samen in het Sociaal Huis op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het oude rusthuis.

De oude gastenkamers van vroegere rusthuis werden de voorbije maanden grondig gerenoveerd. Het OCMW gebruikt er nu de volledige benedenverdieping  en een deel van de eerste verdieping.

De rest van de eerste verdieping en de volledige tweede verdieping worden sinds begin dit jaar gebruikt door het parket van Halle-Vilvoorde, in afwachting van een nieuwbouw in de Nerviërsstraat.

‘Met de ingebruikname van het Sociaal Huis kunnen de inwoners van Asse terecht op één locatie voor alles wat met sociale dienstverlening te maken heeft’, zegt OCMW-voorzitster Micheline De Mol (CD&V).

‘Eind vorig jaar was de dienst gezins- en aanvullende thuiszorg de eerste om te verhuizen van de Lindendries naar de eerste verdieping in de Gasthuisstraat. In april werd het splinternieuwe onthaal in gebruik genomen, met een identiek ticketsysteem als in het gemeentehuis. Je krijgt bij aankomst een nummer en in de wachtzaal zie je op twee schermen wanneer je aan de beurt bent. De sociaal assistenten weten op elk moment hoeveel mensen voor hen zitten te wachten.’

In juni kwamen de gemeentelijke diensten sociale zaken en integratie over naar het Sociaal Huis, eveneens op de eerste verdieping en de laatste fase was de verhuis van de sociale dienst en de dienst welzijn tijdens het verlof.

De diensten financiële hulp, kinderen, wonen en werk bevinden zich beneden, net als het Buurthuis en de ruilwinkel Ditjes & Datjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk