Kerk springt in de bres voor vluchtelingen

De abdij van Grimbergen gaat 3 of 4 vluchtelingen opvangen. In de parochiekerk van Merchtem werd uitleg verschaft over de vluchtelingenproblematiek en de parochiefederatie Effata doet een oproep om vrijwilligers te vinden die maandelijks een klein bedrag willen afstaan om een vluchtelingengezin onderdak te verschaffen.

De abdijgemeenschap van Grimbergen maakt een deel van de abdijgebouwen vrij om drie of vier vluchtelingen, die via het OCMW van Grimbergen komen, een dak boven het hoofd te geven.

Pater Karel Stautemas supprior en provisor van de abdij overlegt momenteel met het OCMW van Grimbergen over de de praktische invulling ervan.  De coördinatie zal via het OCMW van Grimbergen verlopen omdat zij de nodige expertise bezitten.

Wat velen niet weten is dat de abdijgemeenschap  van Grimbergen reeds vele jaren vluchtelingen/ daklozen heeft opgevangen in alle stilte maar door de grote nood aan opvang wil de abdij nu een tandje bijsteken.

Vrijwilligers uit Grimbergen worden gezocht om vluchtelingen die hier verblijven te helpen bij alledaagse opvang en begeleiding. Gelieve verder contact op te nemen met het OCMW van Grimbergen tel: 02 272 49 64 .

Parochies

De oproep in de kerken van de  Pastorale Zone De Bron (Merchtem, Mollem en Bollebeek), waar pater Karel Stautemas ook werkzaam is, heeft vele mensen in beweging gezet om daadwerkelijk en snel hulp te bieden. Het voorbije weekend kwamen mensen van het OCMW naar de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt om tekst en uitleg te geven over de mogelijkheden om te helpen.

Ook de parochiefederatie Effata (Opwijk, Mazenzele, Droeshout, Nijverseel, Peizegem) wil helpen. De parochiefederatie start de actie 50×10. Als vijftig mensen maandelijks 10 euro storten kan de huur van een woonst voor een vluchtelingengezin betaald worden. Eens de vluchtelingen werk hebben gevonden, daalt de bijdrage of vervalt ze helemaal.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk