Aantal inbraken blijft dalen in AMOW

Het aantal inbraakpogingen in de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) is de voorbije zes maanden opnieuw gedaald. De eerste zes maanden van 2015 zijn er 296 aanvallen op woningen vast gesteld. Die resulteerden in 187 effectieve inbraken.   In 109 gevallen bleef het beperkt tot een poging.

Vorig jaar waren er nog 366 inbraakpogingen in dezelfde periode. De daling is dus vrij spectaculair (een vermindering met bijna twintig procent). Bovendien is het de derde daling op rij. Het verschil tussen de verschillende gemeentes blijft echter groot: Asse en Wemmel zijn samen goed voor ongeveer 78% van alle inbraakpogingen in de zone. In Asse waren er 129 pogingen (43,6%), in Wemmel 102 (34,4%), in Merchtem 40 (13,5%) en in Opwijk 25 (8,5%).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk