Marc Dillen is eredirecteur politieschool Pivo (+ foto's)

Assenaar Marc Dillen (61) kreeg maandag in het provinciale opleidingscentrum Pivo in Relegem de titel van eredirecteur van de politieschool van Vlaams-Brabant.

De eretitel, met bijhorend diploma en een medaille, werd hem overhandigd door de Koninklijke en Menslievende Vereniging van België.

Dillen ging op 1 oktober vorig jaar met pensioen als directeur van de politieschool, die hij leidde sinds de officiële start op 1 januari 2002.

Hij drukte een grote stempel op de school waar hij steeds als een huisvader over waakte. Zo maakte Dillen er een erezaak van om elke student bij naam te kennen.

Dillen begon, als zoon van een rijkswachter, zelf ook als rijkswachter in 1972. Hij gaf eerst les aan aspiranten, later aan officieren.

Hij werkte ook bij de rijkswachtbrigade van Asse, bij de algemene reserve en bij de BOB.

De viering in de aula van het Pivo was voor hemzelf een complete verrassing. ‘Ik dacht dat het om een nieuwjaarsreceptie ging, maar dit was dus wel een erg aangename verrassing’, aldus de nieuwe eredirecteur.

Marc Dillen zet zich, samen met zijn vrouw Annie, ook al lang in voor vrouwen die in ons land het slachtoffer zijn van schijnhuwelijken, een doel waarvoor hij zich ook als gepensioneerde blijft engageren.

‘Het is een soort eerstelijnshulp. Het gaat immers om erg schrijnende verhalen en die vrouwen hebben vooral nood aan een luisterend oor.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk