Criminelen nemen geen vakantie en blijven toeslaan in Asse

Inbrekers nemen blijkbaar geen vakantie. De voorbije dagen werden verschillende diefstallen en inbraakpogingen genoteerd op het grondgebied van Asse. In de Jan Dekinderstraat in Zellik werd de aluminium voordeur ingestampt van een appartementsblok. In de appartementen zelf werd niet ingebroken.

Op de Huinegem werd woensdag een aanhangwagen van de oprit aan een woning gestolen. Er hing geen nummerplaat op de aanhangwagen. De daders braken eerst het slot van de poort voor de oprit af.  In de Bloklaan werd dinsdag een automaat gekraakt. Het geld uit het toestel is gestolen.

In de Heedtstraat werden juwelen en 120 euro gestolen uit een woning. Het schuifraam van de veranda begaf het niet, zodat de deur naar de woonkamer werd opengebroken. Er was dinsdag nog een tweede inbraakpoging in de Heedtstraat, maar de dieven vluchtten door het geblaf van de honden.

Tenslotte trof een patrouille van de politie Amow op een akkerland aan de Assesteenweg drie Moldaviërs aan die uien aan het stelen waren. De drie bleken illegaal in het land. Twee kregen het bevel het land te verlaten, de derde wordt gerepatrieerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk