Aanrander Waalborrepark opgepakt dankzij 'track & trace'-systeem

De lokale politie AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) kon vorige week woensdag een 39-jarige man arresteren die verdacht wordt van een aanranding in Zellik en drie aanrandingen in het Waalborrepark in Asse.

Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De feiten speelden zich af in 2011, 2013 en 2014 en gebeurden telkens op dezelfde wijze: een man benaderde de jonge slachtoffers – op het ogenblik van de feiten 15, 19 en 22 jaar – langs achteren, legde zijn hand op hun mond en trachtte hen in het struikgewas te trekken. Als ze zich verzetten en beginnen te schreeuwen vluchtte hij weg. De laatste aanranding was op maandag 16 juni ‘s ochtends in het Waalborrepark.

De vier slachtoffers gaven een gelijkaardige beschrijving van de man met als opvallend detail dat hij een werkbroek aanhad. Eén van de slachtoffers had even voor de aanranding een wagen van een bepaalde firma zien voorbijrijden.

Bij de firma van de wagen werd vernomen dat hun wagens met een ‘track & trace’-systeem zijn uitgerust. Hierdoor kon de verdachte geïdentificeerd worden.

Donderdag werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel en aangehouden op verdenking van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. Hij geeft 3 van de 4 feiten toe.

Omdat de feiten zich over een ruime tijdspanne afspeelden, denkt het parket dat er mogelijk nog andere slachtoffers zijn die geen klacht indienden bij de politie. Zij kunnen zich nog steeds melden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk