OLV-afdeling Intensieve Zorgen tijdelijk weg in campus Asse

De afdeling Intensieve Zorgen van het OLV-ziekenhuis Campus Asse wijkt, minstens voorlopig, uit naar het hoofdziekenhuis van de OLV-groep in Aalst.

Volgens woordvoerder Chris Van Raemdonck is beslist om in de campus Asse op korte termijn te starten met een grondige renovatie van de twee operatiekwartieren en is er tijdens de renovatie geen plaats voor de dienst.

Er blijven in Asse nog twee bedden voor acute zorg over, die worden samengevoegd met de dienst Spoedgevallen in de kelderverdieping.

Bij het personeel groeit echter de vrees dat de tijdelijke afbouw van de Intensieve Zorg een definitieve beslissing zal worden, maar dat ontkent Van Raemdonck.

‘Er zijn momenteel op alle niveaus gesprekken gaande in het kader van de visie 2020, waar we naartoe willen met onze drie campussen (Aalst, Asse en Ninove). Er is inderdaad een trend om in de kleinere campussen meer naar ambulante zorg te gaan, met de klemtoon op consultaties en dagziekenhuis, maar dat zijn slechts denkpistes.’

‘De beslissing voor Asse is nu louter een kwestie van plaatsgebrek omwille van de renovaties. We willen die zo snel mogelijk opstarten en hopelijk ook nog dit jaar beëindigen. We wachten daarvoor nog wel op subsidies, maar we sluiten niet uit dat we sommige werkzaamheden intussen al op eigen kosten gaan laten uitvoeren.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk