Nieuwe club Juvé Mollem wil voetbalatleten vormen (+ foto's)

In Mollem gaat vanaf volgend voetbalseizoen een volledig nieuwe voetbalclub van start. Juvé Mollem richt zich specifiek op de jeugdopleiding en wil niet zomaar voetballertjes opleiden, maar ‘voetbalatleten’ afleveren.

De oprichting van de nieuwe club, naast de al decennia bestaande voetbalclub VW Mollem, is een eerste uitloper van de verkoop van de voetbalvelden aan de Kouter aan de Assese ondernemer Kris Van Handenhoven in november vorig jaar.

Hij is van plan om in de zomer van 2015 een kunstgrasveld aan te leggen op het huidige eerste terrein van VW Mollem. Er komt ook een nieuwe kantine, die hij in eigen beheer wil uitbaten, inclusief keuken en zes kleedkamers. Het tweede veld blijft behouden en het derde wordt genivelleerd.

‘Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in april 2015 van start gaan en klaar zijn tegen de start van het seizoen 2015-2016 in augustus. De firma die het kunstgrasveld gaat aanleggen, legt komende zomer ook vier velden aan voor Standard. Als referentie kan dat wel tellen, denk ik’, aldus Van Handenhoven.

VW Mollem mag de bestaande infrastructuur nog tot en met volgend seizoen gebruiken, maar over de afspraken nadien is nog niets beslist.

Intussen warmt, met de steun van Van Handenhoven, de nieuwe club Juvé Mollem zich al op aan de zijlijn. De club wil al in augustus van start gaan en mag ook – in afspraak met VW Mollem – gebruik maken van de bestaande pleinen aan de Kouter.

Voorzitter is Sven Tops, zelf licentiaat LO, atletiektrainer en gekend van de jeugdopleiding bij Wolvertem.

Naast Koen Luppens en Kristof Vermoesen, respectievelijk secretaris en penningmeester, duiken nog vier trainers op in het bestuur: Sam Wermoes, Hans Bingé, Kurt De Baerdemaeker en Stefaan Heynderickx. Onderwijzeres op rust Annemie Van Hemelrijck treedt op als gerechtelijk correspondent.

Breedmotorische vorming

Opmerkelijk is dat de club de jeugdopleiding veel breder ziet dan de bestaande clubs. ‘We mikken zeer bewust op een breedmotorische vorming’, zegt Tops.

‘Voetbal is een complexe bewegingssport en kinderen doen voor hun groeispurt te weinig bewegingservaringen op. Er wordt in het voetbal te snel té specifiek getraind. Onze opleiding heeft aanknopingspunten bij sporten als judo en turnen. Wij willen geen voetballertjes maken, maar volwaardige voetbalatleten klaarstomen.’

Ook op vlak van assertiviteit, voeding, fysieke begeleiding en hartscreening heeft de club welomlijnde visies.

‘We hechten ook veel belang aan een positieve coaching stijl, zelfs naar de ouders. Ouders die langs de zijlijn staan de schelden zullen we niet dulden.’

Kennismakingstrainingen

Juvé Mollem houdt kennismakingstrainingen op 30 maart, 6, 13 en 27 april, telkens van 10.30 uur tot 11.45 uur.

Uiterlijk eind april moet aan de hand van de (voorlopige) inschrijvingen bekeken worden welke U-ploegjes volgend seizoen kunnen opgestart worden.

Alle info op www.juvemollem.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk