Cassatieberoep Hopmarkt Asse definitief verworpen

De Raad van State heeft het cassatieverzoek verworpen dat de nv Hopmarkt Asse had ingesteld tegen de beslissing (op 2 juli 2013) van de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de eerste bouwvergunning uit 2011 voor het Hopmarktproject te vernietigen.

Dat maakte het buurtcomité verenigd onder de vzw AHA (Alternatief Hopmarkt Asse) woensdagavond bekend.

Het cassatieverzoek was de laatste strohalm die de nv Hopmarkt Asse nog had om deze bouwvergunning nog te redden. De uitspraak werd al min of meer verwacht, want enkele weken geleden had de auditeur van de Raad van State al geadviseerd om het cassatieberoep te verwerpen.

Een en ander betekent dat er voor het Hopmarktproject in Asse vandaag geen enkele bouwtoelating meer bestaat. Tegen de weigering van de vergunning voor het tweede (afgeslankte) project ging de ontwikkelaar nooit in beroep.

‘Wachten op initiatief van nv Hopmarkt’

‘Deze uitspraak lag al in de lijn der verwachtingen, het cassatieberoep leek me eerder een wanhoopsdaad van de projectontwikkelaar’, reageert burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).

‘De bal ligt nu in het kamp van de nv Hopmarkt. We wachten op een initiatief. Ik neem aan dat we binnenkort wel opnieuw rond de tafel zullen gaan zitten.’

‘Voor Asse is het belangrijk dat er in elk geval iets gebeurt met de Hopmarkt. Het plein in zijn huidige troosteloze staat laten is geen optie.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk