Prinses Kathy neemt scepter over van mama Liliane (+ foto's)

Het prinsengebeuren in het Asses carnaval begint stilaan een familiebedrijfje te worden.

De uittredende Prinses van Asse Liliane I mocht de scepter zaterdagnacht overhandigen aan haar dochter Kathy Cools (38) en net als haar mama lid van KV De Plezanterikken.

Prinses Kathy was al eens Prinses van Asse in 2003 en elf jaar later mag ze zich dus opnieuw de Prinses van Asse 2014 noemen.

Haar man Kris Stercx was Prins van Asse in 2010 en 2012.

Nu zaal ’t Smis definitief dicht is, had de verkiezingsavond voor het eerst plaats in Den Horinck in Zellik.

Aangezien Kathy de enige kandidate was voor de titel, moest ze – naast een voldoende op de show- en praktische proeven – ook minstens 250 publieksstemmen zien te veroveren.

Ze haalde 259 publieksstemmen, goed voor een totale score van 666 punten. Ruim voldoende dus om opnieuw het kroontje te mogen dragen.

Kleine Marnic en Rudi Wauters aanvaardden het peterschap en Alexandrine wordt de meter van Kathy. Manlief Chris wordt hofmaarschalk en dochter Sara de hofdame.

Driegestern

Tijdens de verkiezingsavond werd ook de Orde van Weg en Weer gevierd voor het behalen van een ‘driegestern’, een titel die uit het Duitse carnaval werd overgenomen en die jaarlijks door Centrum België wordt toegekend aan een carnavalvereniging die een Prins, Boer en een (zogenaamde) Jonkvrouw in zijn rangen heeft. 

Centrum België, een orgaan met een kleine 150 carnavalverenigingen, koos voor 2013-2014 voor Jonkvrouw Marionne, Prins Rudi I en Boer René I van de Orde van Weg en Weer. Het is de eerste maal dat deze titel naar een Vlaams-Brabantse carnavalvereniging gaat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk