Brandweer neemt afscheid van ereluitenant-geneesheer

Een erehaag van de Assese brandweer begeleidde dokter Laurent Leeman woensdagmorgen in Walfergem naar de kerk voor de uitvaartplechtigheid van de bekende Assese huisarts.

Leeman overleed vorige week woensdag op 77-jarige leeftijd. Naast huisarts was hij ook gedurende decennia luitenant-geneesheer van het brandweerkorps van Asse, een taak die zijn zoon Jan nadien overnam.

De kerk van Walfergem zat overvol.

Pater Guido beschreef Laurent Leeman als een man die zijn simpele boerenafkomst nooit vergat en die, hoewel hij meermaals de kans kreeg, een academische carrière weigerde om als gewone huisdokter dagelijks dicht bij ‘zijn mensen’ in Walfergem en Asse te zijn.

‘Hij was nog een dokter zonder dossiers, maar hij kende al zijn patiënten door en door’, aldus pater Guido.

brandweer asse muziekkapel

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk