Asse moet Webra promoten, zegt Groen

Groen Asse vraagt dat het OCMW het sociaal verhuurkantoor (SVK) Webra helpt om in Asse meer huurwoningen aan te trekken.

Webra heeft momenteel in Asse slechts een dertigtal woongelegenheden ter beschikking, maar de wachtlijst is zeer lang. Het OCMW van Asse stuurt dan ook veel mensen met een leefloon of een laag inkomen door naar Webra. Maar Webra heeft het moeilijk om betaalbare huurwoningen te vinden op de markt.

‘Er zijn gemeenten die verhuurders via hun gemeentelijke infokanalen informeren over de voordelen van verhuur via een sociaal verhuurkantoor’, zegt OCMW-raadslid Cecile Sillis (Groen). ‘Soms wordt dit ook aangevuld door gemeentelijke steun voor de huurders of een premie voor de verhuurder.’

Het voorstel op de OCMW-raad om hierover van gedachten te wisselen met Webra werd aanvaard.

Webra huurt in dertig gemeenten in West-Brabant, van Galmaarden tot Steenokkerzeel, een kleine 220 woningen of appartementen op de commerciële markt en wijst die toe aan kandidaat-huurders die recht hebben op een huurtoelage. 


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...