25 medewerkers van de technische dienst krijgen nieuwe uitrusting

Sinds kort herken je de ongeveer 25 medewerkers van de technische dienst van de gemeente Affligem aan hun rode outfit. De moderne veiligheidskledij voldoet aan hedendaagse kwaliteitsnormen en wordt onderhouden via een leasecontract.

De gemeentearbeiders van de technische dienst van Affligem vallen voortaan extra op tijdens het uitvoeren van hun taken. Het gemeentebestuur investeerde namelijk in extra opvallende nieuwe uitrustingen voor de 25 medewerkers. Het assortiment omvat onder andere T-shirts met korte of lange mouwen, een hoodie, een vest of een trui, regenjassen, dikke winter- en lichte zomerbroeken. 

Korte broeken zijn niet toegestaan, omdat ze niet voldoende bescherming bieden. Zelfs bij het maaien van gras kan er materiaal wegschieten en een wonde veroorzaken. Het verbod past in een proactieve aanpak om mogelijke gevaren te vermijden. Zo zal de groendienst binnenkort ook extra snijpakken ontvangen omdat ze vaak met een kettingzaag werken. Deze pakken hebben extra sterke vezels in de vest en broek, zodat de kettingzaag stopt voordat de huid geraakt wordt.

De keuze voor de hedendaagse hoge zichtbaarheidskledij van de Vlaamse producent Dassy, in combinatie met de opvallende aanwezigheid van het logo, verzekert dat de werknemers altijd duidelijk te herkennen zijn. Daarnaast is de slijtvastheid een belangrijke factor. De kleding wordt regelmatig gewassen en hersteld via een leasecontract van vier jaar met Radius LeaseWear, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Tim Herzeel (Open VLD), schepen van Openbare Werken, benadrukt het belang van de hoge zichtbaarheid. “Dit verzekert hun veiligheid, vooral als ze aan de slag zijn op de openbare weg. Bovendien is de werkkledij aangepast aan de individuele behoeften van elke werknemer afzonderlijk: iedereen kreeg de mogelijkheid om tot elf stuks kledij te kiezen, toegespitst op hun specifieke werkomstandigheden. Daardoor wordt, naast de veiligheid, ook het welzijn van het personeel bevorderd.”

Topartikels editie Ninove-Dender