Café Ons Huis heeft na drie jaar een nieuwe uitbaatster

De inwoners van Essene kunnen sinds kort hun dagen weer op café doorbrengen nu café Ons Huis na drie jaar opnieuw de deuren opende. Achter de toog staat Ingrid Bogaerts die haar café in Asse-Terheide dus verruild voor dat in Essene.

Het was een grote frustratie voor de inwoners van Essene: de laatste jaren sloten de cafés er een voor een. Drie jaar geleden ging met café Ons Huis langs de Lombeekstraat de laatste echte bruine kroeg in het centrum dicht. Het zette een lokale vriendengroep aan om afgelopen zomer zelf met een pop-upzomerbar te starten. Dat was uiteraard maar tijdelijk maar nu lijkt er een definitieve oplossing te komen voor de Essenaar die graag eens op café trekt.

Want eind januari opende café Ons Huis opnieuw de deuren met achter de toog cafébazin Ingrid Bogaerts (52). “In 2022 startte ik als uitbaatster van café De Engelse Hoek in Asse-Terheide maar na iets minder dan een jaar zit dat avontuur er alweer op”, vertelt ze. Eigenlijk had ze voordien al haar oog laten vallen op café Ons Huis maar omdat ze de eigenaar niet kon bereiken, startte ze dan maar in Asse-Terheide. Eind 2022 kwam Ingrid dan toch in contact met de eigenaar van het café en de deal was snel beklonken.

Het oude café had na enkele jaren leegstand wel een opfrisbeurt nodig maar eind januari gingen de deuren opnieuw open. “De mensen hier zijn blij dat er opnieuw een café is in Essene”, zegt Ingrid. Ze zal in het café hulp krijgen van haar zoon Noah (18) die om 10 uur de deuren opent waarna Ingrid na de middag overneemt en de deur sluit wanneer de laatste klant vertrokken is.

“Achteraan is ook een grote feestzaal waar feesten tot honderd personen kunnen plaatsvinden. Feestvierders moeten zelf voor een cateraar en dj zorgen, al kunnen we dat ook voorzien. En ook in het café zal regelmatig gefeest kunnen worden. Een keer per maand wil ik ook iets voor de senioren organiseren. Daarnaast komt er nog een darts en een tv om naar sportwedstrijden te kijken.” Dinsdag zal de sluitingsdag zijn van het café.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...