Gemeente koopt tweede perceel langs Ternatsestraat voor extra parkeerruimte

De gemeentebestuur van Affligem wil een tweede perceel langs de Ternatsestraat in Essene aankopen om er een parking aan te leggen en een fiets- en wandelverbinding richting de achterliggende wijk aan te leggen.

De parkeerdruk in het centrum van Essene is enorm met als gevolg dat heel wat inwoners en klanten van lokale handelaars zich op straat parkeren. Dat stropt dan weer het verkeer wat zorgt voor frustraties en gevaarlijke toestanden zoals stoeprijden. Om dat euvel te verhelpen had het gemeentebestuur eerder al een woning aangekocht langs de Ternatsestraat. Die zou gesloopt worden en op de grond zou een parking komen. Maar dat plan zit nu in de wachtkamer en ondertussen wordt de woning gebruikt als noodopvanghuis voor een Oekraïens gezin.

Het lokaal bestuur heeft nu echter een optie genomen op een tweede perceel om er soortgelijke plannen uit te voeren. “Tijdens het tweede participatiemoment voor de opmaak van een circulatieplan in Essene wezen de inwoners ons op het feit dat deze grond te koop stond”, zegt schepen Tim Herzeel (Open VLD). “Daarom hebben we onmiddellijk contact gezocht met de eigenaar. Er is een optie tot aankoop opgesteld.”

Op de gemeenteraad van september moet de aankoop wel nog goedgekeurd worden. “Maar dan kan het heel snel gaan omdat de grond niet bebouwd is”, aldus Herzeel. De bedoeling is om er een twaalftal parkeerplaatsen aan te leggen, net als een doorgang voor wandelaars en fietsers tussen de Ternatsestraat en wijk Pelink. “We konden deze kans niet laten liggen”, aldus Tim Herzeel. Voor de aankoop van de grond is 167.480 euro voorzien.

Topartikels editie Ninove-Dender